Skip to content

Vatandaşlık

NEDEN TÜRKİYE?

Türkiye, güçlü alt ve üstyapısı, gelişmiş ulaşım olanakları, birçok ülkeye vizesiz ve serbestçe geçiş hakkı tanıyan güçlü pasaportu, dünyanın ekonomik merkezindeki konumu, finansal hareketliliği ve evrensel normlara uygun hukuki yapısı ile her geçen yıl daha fazla yatırımcı çekmekte ve artık Türk Pasaportuna sahip olmak NG NET GROUP ile her zamankinden daha kolay. Eylül 2018’de değişen Yatırımcı Vatandaşlık Programı sayesinde 250.000 USD değerinde gayrimenkul yatırımı ya da 500.000 USD değerinde banka hesabınız ile eşiniz ve çocuklarınız ile birlikte Türk vatandaşlığını kısa sürede kazanabilirsiniz. Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile Amerika Birleşik Devletleri’nin EB5 yatırımcı ikamet programına başvuru hakkınız da doğacaktır.

NEDEN NG NET GROUP?

NG NET GROUP olarak 30 yılı aşkın süredir yatırımcılara mali, hukuki, yatırım ve yönetim danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. Bunun son 15 yılında da ağırlıklı olarak yabancı yatırımcıların Türkiye Ofisi olmak misyonunu üstlenmiş bulunuyoruz. Misafirlerimize Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinde hızlı, etkin ve güvenilir hizmet sunuyoruz. İstanbul’da üç şubede avukat, mali müşavir, yatırım ve yönetim danışmanı, emlak danışmanı, bağımsız denetçi, tercüman ve destek hizmeti alanlarında yetkin 30 personelimizle, Türkiye’nin her yerinde ve dünyanın birçok ülkesinde çözüm ortaklarımız ile sizlere çok yakınız. Size Yatırımcı Türk Vatandaşlığı Programı hakkında her türlü hukuki desteği sağlıyor, vereceğiniz vekâlet ile başvurunuzu hızlı bir şekilde yapıyor ve sürecinizi titizlikle takip ederek size bilgilendiriyoruz. Türkiye’ye gelmenize dahi gerek kalmadan Türkiye’nin size sunacağı imkân ayrıcalık ve prestiji biz size getiriyoruz.

NASIL TÜRK VATANDAŞI OLURUM?

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 12 nci maddesi ile yabancı yatırımcıların istisnai olarak Türk vatandaşlığını kazanmalarına olanak sağlanmış olup 18.09.2018 tarihli ve 106 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile anılan Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20 nci maddesinde belirtilen tutarlara ilişkin iyileştirici yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Bu kapsamda;

  • En az 500.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştiren,
  • En az 250.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında taşınmazı satın alarak ya da satış vaadi sözleşmesi düzenleyerek tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyduran,
  • En az 50 kişilik istihdam oluşturan,
  • En az 500.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında mevduatı Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırıp üç yıl tutacağına dair taahhütte bulunan,
  • En az 500.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında Devlet borçlanma araçlarını satın alıp üç yıl tutacağına dair taahhütte bulunan,
  • En az 500.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını satın alıp üç yıl tutacağına dair taahhütte bulunan,

yabancı yatırımcılar Yatırımcı Vatandaşlık Programı ile kısa sürede aileleriyle birlikte Türk Pasaportunun ayrıcalıklarını yaşayacaklardır. Bunun için yapmanız gereken sadece tarafımızla iletişim kurarak gerekli bilgi ve belgeleri iletmenizdir.

GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

  • Vekâletname. Vekâletnameyi Türkiye’de herhangi bir noterden alabileceğiniz gibi Türkiye’nin yurtdışı misyonlarından da (konsolosluk, büyükelçilik) edinebilirsiniz. Vekâletnamenizin içeriği ve süreç hakkında size tarafımızca yardımcı olunacaktır.
  • Başvuru gayrimenkul üzerinden yapılacak ve henüz gayrimenkul edinilmemiş ise size emlak danışmanlığı hizmeti vermekten de mutluluk duyarız.
  • Edinim sonrasında tapu fotokopileri ve ödeme dekontları.
  • Tüm aile fertlerinin pasaport fotokopileri.
  • Tüm aile fertlerinin 4 adet biyometrik fotoğrafı.
  • Varsa tapu ya da banka uygunluk belgesi.
  • Varsa T.C. Vergi Kimlik Numarası.
  • Varsa her bir aile ferdinin ikamet izni kartı ve/veya çalışma izni kartı fotokopileri.
  • Her bir aile ferdinin doğum belgesi ya da nüfus kayıt örneği (Alındığı ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylı ve Türk temsilciliği tarafından apostilli olması gerekmektedir.)
  • Başvuranlar evli ise evlilik belgesi (Alındığı ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylı ve Türk misyonu tarafından apostilli olması gerekmektedir.)
  • Muvafakatname: Yatırımcı boşanmış ve boşandığı eşinden olma vatandaşlığa beraber başvuracak çocuk var ise boşandığı eşten vatandaşlık işlemleri için muvafakatname alınması gerekmektedir. Muvafakatname de vekaletname gibi noter ya da yurtdışında Türk misyonundan alınabilir.